Så väljer du rätt markiser för ditt hem

01 oktober 2024 Theodor Selimovic

editorial

Med sommarmånadernas sköna värme och solsken följer också en ibland önskan om skydd mot den stekande solen. Markiser är en utmärkt lösning för att skapa skugga på ditt uteplats eller skydda dina fönster från överhettning. I denna artikel går vi igenom vad du bör tänka på när du väljer markiser till ditt hem, från material och design till funktion och installation.

Vikten av kvalitet och funktionalitet

När du investerar i markiser är det viktigt att inte bara tänka på designen, utan även på kvaliteten och funktionaliteten. En bra markis skyddar inte bara mot solen utan bidrar även till en sänkt temperatur inomhus, vilket kan vara särskilt fördelaktigt under heta sommardagar. Genom att blockera solens strålar innan de når fönsterglaset minskar även risken för blekta möbler och golv. Vid val av markis bör du även överväga om du vill ha en manuell eller motoriserad lösning. En motoriserad markis kan till exempel styras med en fjärrkontroll eller automatiskt via sensorer som reagerar på solens intensitet.

Design möter funktionalitet

Markiser kommer i en mängd olika stilar, färger och mönster, vilket gör det möjligt att välja en modell som både uppfyller funktionella krav och passar ihop med husets utseende. En trendig markis kan till och med höja fastighetens estetiska värde. När du väljer design är det viktigt att tänka på markisens placering. Ska den monteras på en balkong, terrass, veranda eller över fönster? Ditt val kan påverka både den visuella stilen och den tekniska funktionen. Färgen på duken påverkar inte bara utseendet utan också hur mycket värme och ljus som reflekteras. Ljusare tyger reflekterar mer solstrålning medan mörkare tyger kan ge ett djupare skuggområde.markiser

Korrekt installation och underhåll

För att säkerställa att dina markiser Stockholm håller länge och fungerar korrekt är det avgörande att den installeras på rätt sätt. En professionell installation garanterar att markisen är säkert fäst och tål väder och vind. Det är också viktigt att inte försumma underhållet. Markiser bör rengöras regelbundet för att hålla duken fri från smuts och mögel. Vissa tyger är mer underhållsvänliga än andra, så överväg detta när du gör ditt val. Att smörja rörliga delar en gång om året kan dessutom förlänga livslängden på markisen och se till att den rullas in och ut smidigt.

När du är redo att investera i en markis är det viktigt att vända sig till en pålitlig leverantör som förstår dina behov och kan erbjuda en produkt som passar perfekt till ditt hem. Vi rekommenderar Markiser och Gallerhuset. Deras kompetenta team kan vägleda dig genom hela processen, från val av rätt markis till professionell installation. Besök deras hemsida för att utforska möjligheterna och låt din bostad njuta av skugga och komfort med en elegant och funktionell markis.

Fler nyheter